Kategorier
Allmänt

Hur slumpmässig kan du vara?

Jag sprang på den här artikeln på Exounctis.com och tyckte att det lät som en spännande sak att prova själv. Så jag tog fram ett enkelt program, där jag uppmanar dig att försöka vara så slumpmässig du bara kan. Med utgångspunkten att vi människor i regel är ganska dåliga på att vara just slumpmässiga, försöker jag predicera dina ”slumpmässiga” val.

Det hela går ut på att du ska trycka på ”A” eller ”S” på ditt tangentbord så slumpmässigt du kan. Du kan även använda knapparna nedan, om du inte har något tangentbord. Jag försöker hela tiden gissa ditt nästa val. Om du verkligen kan vara slumpmässig, så borde jag gissa rätt 50 % av gångerna. Men om du trycker på knapparna 100-200 gånger så kommer du förmodligen märka att jag kan predicera rätt betydligt oftare än så.


Tryck på A eller S på ditt tangentbord eller använd knapparna nedan. Var så slumpmässig du bara kan och tryck, tryck, tryck!

Efter 0 iterationer har jag predicerat rätt 0 % av fallen.

    Men hur går det till då? Jo, det hela är egentligen mycket enkelt. Eftersom vi är så dåliga på att agera slumpmässigt, följer vi gärna vissa mönster. Genom att hålla koll på alla möjliga kombinationer av fem knapptryck, kan jag predicera vilket mönster som är mest troligt att du använder dig av.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *